Concentration IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Concentration IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Concentration IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Is it difficult to stay focused on something?

Answer:- Definitely yes, for me, it is hard to focus on a particular thing in my mind. There are a lot of various activities that keep running in my mind when I try to concentrate on something. When I woke up in the morning, my mind started to think about planned activities, meetings, pending tasks and all. So, I would say that it is difficult for me to focus on one thing.

Question 2:- When is it hard to concentrate?

Answer:- Well, I feel that whenever I perform multiple actions at a time, it is hard to concentrate on them. When I work from home, I need to focus only on my work during work hours. But if I get any additional personal works at the same time, it is not feasible for me to concentrate either on my office work or my personal work.

Question 3:-What may distract you when you are trying to stay focused?

Answer:- I think giving a piece of advice depends upon a person because to take that advice I feel the ones that I missed to complete in terms of activities distract me from staying focused on new things. If I miss sending status mail after my work to my manager, it disturbs me to focus on new tasks during my work.

Question 4:-In What situation do you need to concentrate in?

Answer:- Well, I think I need to concentrate more when I listen to others during any conversation. It may be in-person meetings or office meetings in the call. If I work in an office, and if I miss any important update in the office call, I can reach out to a specific person directly and get the updates. Whereas if I work from home, I should concentrate more in the team meetings to perform my office work without any errors.

Question 5:- When do you need to be focused?

Answer:- As I mentioned before, I need to be more focused when I listen to others either in person or call so that I should make sure any of the important updates are not missed.

Question 6:-What do you do to improve your concentrate?

Answer:- I feel that I need to do meditation, yoga and at least some basic exercises regularly to improve my concentration. By doing so, I can really focus more on any activities.

Question 7:- What do you do to help you concentrate?

Answer:- As I mentioned, I need to perform meditation, yoga majorly in order to help concentrate on specific things in my life. I am sure that I will be doing it in order to improve my concentration.

Question 8:- Is it easy for you to do two things simultaneously?

Answer:- Well, of course not; I can concentrate only one thing at a time. Besides, I cannot perform multiple actions at the same time. According to scientific research, only women can process multiple items in their minds at a time, whereas men cannot.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates

Also read: Some Feel that Schools Should Be Mixed with Both Girls and Boys Attending

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top