Describe a Person in The News You Know

Describe a person in the news you know.

  • Who he or she is?
  • What did this person show up on TV for?
  • How do you know what this person is?
  • Why do you want to meet him or her?

Sample 1

I would like to talk about an entrepreneur who is a self-made billionaire aspiring achiever, Mr Darren Hardy.

In a successful show, he was introduced as the former editor and publisher of Success magazine; I knew him from his best selling book, “compound effect”. Our life at an early age was exactly the same, and his book made a significant change to my viewpoint.

I would like to see him one day, and hopefully as another self-made achiever, and will appreciate his great work and touching words; before I read his book, I used to see my dysfunctional family and traumas as a wound, but then I found that they were muscles that I developed, they made me capable of doing things that no one else is capable of.

Sample 2

Seeing celebrities and newscasters on tv daily is not something I will be taken aback with because they are always in the limelight, but today I would like to talk about a person I recently saw on tv; I think I was on Christmas eve, this person is no other than my friend Mina.

We were all born and bred in the same neighbourhood until we parted ways later when they relocated to a different region. We were practically like sisters and really got on well. We were always the talk town.

We were in touch for a while, but suddenly we lost all forms of communication until I saw her on tv. In fact, she was advertising about her beauty parlour and wasn’t surprised by that because she was passionate about anything related to beauty, e.g. makeup, nails and the likes. And she was really industrious and business-minded.

So, I quickly jotted her contact because I think we really have a lot to catch up on. I was over the moon when I saw her and looking forward to meeting her.

Part 3 Questions

Question 1:- Is all the news that’s available on social media reliable?

Answer 1:- Well, I believe political news are all bunch of lies, all ordered and sorted in a way to make people think in a specific way. News are mostly bad and stressful, and this is the last thing people need to hear. We absolutely need no news, and they just make us feel worse.

Answer 2:- No, certainly not. I think this is one of the negative impacts of technology; people rally behind tabs and falsify and spread unrealistic information just to tarnish someone’s reputation or cause fear and panic. As it just happened recently, people were spitting out all sorts of criticism about the covid vaccine.

Question 2:- Differences in the way people received the news in the past and the way they do now.

Answer 1:- People used to listen to local news from each other’s mouths or read it in the papers and more important international news on the radio and TV while these days people receive the latest news from all over the world everywhere namely their phone apps social networks like Instagram and Facebook, their emails and many more other means of the social network.

Answer 2:- I think in the past people will be heard about the news when they lived in close proximity to the news, heard from family and friends, or by reading the newspaper, but today with the tap of a button you could know what’s happening around the globe.

Question 3:- What kind of news does the media give more importance to?

Answer 1:- Political and health issues are the hottest these days.

Answer 2:- I think the media outlet pay more attention to news that is catchy. Like a disaster, celebrities and politics, this could easily attract move viewers to their channels. Since it’s a business venture, they will focus on things that will increase their revenue.

Question 4:- What type of people can be seen on TV? What is kind of people do the news usually report about?

Answer 1:- Most successful people have made a positive change to our world.

Answer 2:- I think anybody can be seen on tv as long as you have or are related to any news of interest, but the most frequent people we see are the newscasters or the journalists, politicians and celebrities. Anything that is worth reporting will be broadcasted.

Question 5:- Do you think there is too much news about celebrities? What is your take on the news reports in recent years?

Answer 1:- Not very much. I don’t see or hear much about them. Maybe Iran is this way. I am not sure about other countries. About the second part of your question, I couldn’t follow you quite well; what do you mean by my take on the news reports in recent years.

Answer 2:- I think there is. Although it is not always the best because I think their privacy is invaded, on certain occasions, the celebrities consent to it because they want to always be in the spotlight. I think they are informative, although at times they could be misleading.

Question 6:- Do you think negative information in the news can have a negative influence?

Answer 1:- Yes, for sure. Words hold power and will affect us. There was a survey conducted that proved that words have an effect on water, and 75% of our body is made of water.

Answer 2:- Yes, especially for kids. they tend to imitate whatever they see because, at that stage of development, they can’t decipher good from the bad. Even with adults, it can have negative repercussions. Sometimes this political unrest is often exacerbated by the news.

Question 7:- Why do people like negative news?

Answer 1:- Because it makes them sad and feeling depressed is kinda addictive, and people are addicted to bad news just like drugs. It gives them short term peace, attracts their attention, and makes them busy with new stories to be angry about.

Answer 2:- Well, not everyone pays attention to negative news, but I think sometimes the headings are too catchy to be ignored. news of this kind help us to be more cautious about our surroundings

Question 8:- What is usually in the news in your country?

Answer 1:- News about disasters happening all around the world but Iran bad news from other countries and good lies about our country.

Answer 2:- As I mentioned, anything worth reporting can be broadcasted

Question 9:- Do you believe everything said in the news?

Answer 1:- No, actually, I don’t have a TV, and I do not listen or watch any kind of news from any source. I prefer to read books and listen to good voice books and good music instead.

Answer 2:- Occasionally, some news could be misleading. however, if you followed a reliable website or media outlet, rarely will you read about false news because they care about their reputations

Question 10:- Could superstars bring a positive influence on the public?

Answer 1:- Yes, for sure. It could encourage people to help underprivileged people or families.

Answer 2:- Yes, these people act as role models; we look up to them for motivation and inspiration. Is just a handful of them that were born into affluent families. Most of them started from a humble and steadily climbed up to the ladder of fame. So they are positive influencers.

Question 11:- How do you think the celebs in the news can influence adolescents?

Answer 1:- They could share their stories from the very same time of their life, inspire them and tell them things that teenagers find easier to deal with their challenges.

Answer 2:- As I mentioned earlier, we are role models. And their fans cut across all walks of life certainly these youngsters look to them. Some draw positive inspirations whilst others trend on the negative aspects. Some youngsters want to dress like their favourite celebrities and buy things advertised by the celebrities.

Question 12:- Are the stories about celebrities in the news always true? Is the news on celebrities mostly positive?

Answer 1:- Well, I think some of them are true, but they may exaggerate or focus on the part that they are targeting to attract more audiences, all in all, I do trust news that is attempting to attract more viewers.

Answer 2:- Not all stories about celebrities are often true, and not all are positive. Sometimes, they make us believe that good looks and money are prerequisites of making it to the top, but it takes hard work and a couple of years to attain.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top