Family & Housework IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

SPONSERSs

Family & Housework IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Family & Housework IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- How many people are there in your immediate family?

Answer – Well, in my extended family, there are ten members, and we all live under one roof and have divided our responsibilities.

Question 2:- Who do you get on best within your family?

Answer – Well, I am more close to my mother than any other member of my family. I share all my secrets and my future plans with my mother, and if there is a need for an improvement, then my mother suggests to me, and I act upon the advice of my mother. So we have a very friendly relationship.

Question 3:- Do you have a large extended family?

Answer – No, my extended family has only ten members. Some are job holders while others are running their businesses. We celebrate all festivals together, and sometimes we all go outside for dinner.

Question 4:- What do you do together with your family?

Answer – As I earlier mentioned that we celebrate all festivals together and if there is any ceremony like a marriage or any other birthday party then we also go there together at weekends. We sometimes go for a picnic. In this way, we spend maximum time with each other that is the reason that we have been living with each other for many years, and still, we have the same relationship with each other.

Question 5:- Why is family important to you?

Answer – Family is very important to me. It helps me in my difficult situations, and whenever I am in a dilemma, then family suggest me workable solution. Family motivation helps me alot to achieve my goals. I can say behind the success of any person, and the family has a key role.

Question 6:- Do you do housework at home?

Answer – Yes, housework is a part of my routine. I do domestic chores in the morning as well as in the evening. I meal for my family as well as I do mopping, dusting. Moreover, washing clothes is also a part of my job, and I do it happily.

Question 7:- What kind of housework do you often do?

Answer – As I told that I do a lot of housework, from making a meal to cleaning the house. Moreover, I also help in the work of my family members.

Question 8:- Did you do housework when you were a child?

Answer – Yes, sometimes I did housework when I had a holiday. At that time, my mother used to give me small responsibilities like mopping, dusting and keeping my room spic and span. She used to give me such tasks to make me independent.

Question 9:- Do you think that children should do housework?

Answer – Yes, children should do housework because small responsibilities make them independent as well as they will not shirk their work. Responsibilities like keeping their room neat and clean, keeping books in order. They will be a tidy person.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Also Read Describe a Place You Enjoy Staying in

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top