Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you like trees?

Answer:- yes, l like trees because these assist us in the beauty of nature and also participate in the cleaning of an environment.

Question 2:- Are there any important trees in your country?

Answer:- yes, obviously, their number of important trees are available in my country like mango tree, banana tree, neem etcetera.

Question 3:- When was the last time you went to a forest?

Answer:- 6 months ago, I had been spending my summer vacations at home, and my brother also came back home from his hostel. At that time, I was visited in the forest with my family members.

Question 4:- Would you like to go to the forest if you are free?

Answer:- yes definitely, I always like to go to the forest when I am free because I have a chance to go outside from home and also have an opportunity for enjoying myself with friends.

Question 5:- Do you like to go to a forest?

Answer:- yes, I like to go visit a forest when I feel bored at home and also when I am sad then at that time, I always give preference to go forest.

Question 6:- Is there a forest near your hometown?

Answer:- Not very near. According to my, I think that about 60 kilometres far away from my hometown, a big forest is situated there.

Question 7:- Would you like to live in a place that has a lot of trees?

Answer:- I give a preference to live in a place that has a lot of trees because trees always participate in enhancing the beauty of nature and took our environment is very clean.

Question 8:- Where can one find trees or forests in your country?

Answer:- I find a number of trees anywhere in my country. The sides of the roads are fully covered with a lot of trees in my country which assists them to clean an environment which polluted by the different types of vehicles.

Question 9:- Did you ever climb trees when you were a child?

Answer:- Yes, I remember that l climbed trees in my childhood school when I was playing with my friends. At that time, I am 7 years old.

Question 10:- Do you think we need to protect trees?

Answer:- Yes definitely, we need to protect trees because, in the modern era, the area of the forests are declining day by day due to some new advanced buildings. New buildings and industries are manufacturing in replacement of trees which are polluting my area. So, now We need to protect a large number of trees.

Question 11:- Do you think places with trees attract more visitors than places with few trees?

Answer:- Yes, places where a large number of trees are available, these places always attract more people rather than those places where only a limited number of trees are present. The foremost reason for the attraction is the beauty of that place which is boosted by a number of trees.

Question 12:- Have you ever planted a tree?

Answer:- Yes, I always give more preference to pant a number of trees. I planted a lot of trees already on one side of my home, which is decorated on my own with the help of planted trees.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

1 thought on “Forest/trees IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top