IELTS Speaking Test Part 1 ( Happiness ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( Happiness ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( Happiness ) Questions With Answer

Question 1:- How would you define happiness?

Answer 1:- Well, happiness is a part of life. In each and every moment, as well as every situation, the person will be happy without a happy person, and no one is like that. It is important whether it is any situation the person will always smile without any stress because then we are happy we easily to face the situation. Happiness means emotional enjoying and feeling satisfied and, moreover, positive feelings or creating a positive environment in our surroundings.

Answer 2:- In my opinion, happiness is a state of being amazing. It is the different emotions where we Express how fascinating and joyful we are

Question 2:- What usually makes you happy?

Answer 1:- I am happy to play with the pet dog. She is very cute she never sees me sad .she always cares for me. Maybe that’s why I am made happy, and also I give time to her to go outside with family members and, of course, my dog. Additional, in my leisure time, I love to read books and watch movies. Moreover, I am a member of social welfare, so most of my precious time I spend with old age people, and it makes me happy.

Answer 2:- I like spending time with myself, so that makes me happy hanging out with my friends during the weekend. Together we share our experiences and all our day to day activities which makes me even happier.

Question 3:- What would you do to make yourself happy?

Answer 1:- I already told in my previous answer that when I am with my dog. Her name is a sweety. She played with me. She laughed to go outside and play with her favourite ball. When I am with her, I feel comfortable, and I feel happy without any fear because I know she will always stay with me. She never liked when I felt sad. Sweety is a dog, but she understands the feeling her behaviour is like getting a human being. I am sharing my whole problem with her. I know she never talks or gives any solution, but she understands my problems. She is my half buddy partner.

Answer 2:- Spending time with my family actually makes me a happy year. I also go with friends. I visit my cousins very often, things which make me joyful.

Question 4:- Do you think money can make people happy?

Answer 1:- According to me, not only money will be happy because there are many situations where the richest person I am not happy. The problem is that they have no family to share their things or share their problems with; no one gives time to families in this situation. They do our work. They feel they never need anyone. Never give their time to families. They lost the family. There are many examples where family brokers.

Answer 2:- Yes, so I believe that actually makes people happier because we have to visit so many restaurants and go for a trip to make ourselves free from all the stress in our nice so happier.

Question 5:- Do you think people in your country are generally happy people?

Answer 1:- Yes of course where I live this is a happy country because my country name is India and everyone lives with joint family there they solve the problem with their member moreover with their neighbours they always spot to everyone who needs help. Although in my, my country is also known as a good place, and Most Indians believe in God and say religion is very important in their lives. That’s the reason everyone is happy.

Answer 2:- Really because nowadays most of the people are stressed, and many of them are suffering from psychological issues, and they are seeking help from a therapy session so in my country nowadays people are not a then they used to be.

Question 6:- What kinds of things make people in your country happy?

Answer 1:- In my nation, everyone helps each other. They are always ready to help them. Moreover, they listen to the problem and give the solution, so that’s the reason people are happy many kinds of things like giving time to old age people, respect to the parents, our younger ones, share our experience whether it is bad for good so next one has to learn it and grasp it.

Answer 2:- So many things which make for example there are so many festivals Indians at this time celebrate the organized events meet a lot of people makes them happier from making some happy.

Question 7:- Are people in your country happier now than they were 30 years ago?

Answer 1:- Definitely yes in my country 70 % are happy because they know he/she never alone.

Answer 2:- No, not exactly because previously people did not have much stress in their life, but now, because of the drastic changes in lifestyle and psychological problems are increasing, and people are motivated because of a lot of anxiety.

Question 8:- Why do some people say that happiness never lasts long?

Answer 1:- Happiness does not last long because it is a part of life happiness and sadness are two emotions faced by people. When you feel sad, a lot of times come back up the situation, but when you feel happy, that movement you easier way to come outside.

Answer 2:- That happy and sad I just the two sides of any paper, so happiness sustains longer and similarly, sadness doesn’t be for a longer time. Both are just a mutual connection, and they are a part of everyone’s life.

Question 9:- What makes you feel unhappy?

Answer 1:- I feel unhappy when I am alone, and I never share my problem with others. Although I feel sad, this situation is not in my control. No one understands my feelings and no one help in my bad time.

Answer 2:- So many reasons why often tend to be unhappy because of the stress which I had to go to in my everyday job and during meetings we are faced with a lot of questions from the clients and sometimes we are answerable to most of them in such situation it not in such scenarios I get confused and tend to be sad eventually.

Question 10:- What do you do when you are unhappy

Answer 1:- When I am unhappy, I go to my room, close it and then start crying and share my problem with my God. I think it is a very good idea to share our problem with anyone. Father, more when I am unhappy, I never talk to anyone.

Answer 2:- When I am not feeling well, I read books which actually energize me and rejuvenate me. Making a call to my friends and sharing my problems with my friends benefit me a lot, and I recover immediately, and I am happy.

Question 11:- What’s your happiest moment?

Answer 1:- There are a lot of movements when I am very happy, like my brother’s marriage. I am happy because I met my friends and family members. Moreover, the happiest moment is captured in my album. I remember when I was 18 years old, my family members gave me a surprise on my birthday. I will never forget these moments in my mind. It is close to my heart because I know how much they are to me.

Answer 2:- So many happiest moments in my life, but the happiest memory would be the time when I was the selected by a company during my College placements, so I was actually on Cloud Nine when I got the results; show that is the best memory I have in my life so far.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top