Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Volunteer Works

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Volunteer Works. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Volunteer Works

Question 1:- Have you ever worked before?

Answer – Yes, I used to work with Peace groups company, but now I am currently working with Beauty spa network.

Question 2:- What was your first day at work like?

Answer – My first day at work was full of anxiety; I was worried I might make a mistake but thanks to my good colleagues who helped me pull through the day.

Question 3:- What responsibilities did you have at work?

Answer – My duties involve taking care of the elderly, including assisting tiny them with daily body care, feeding, clothing and taking medications.

Question 4:- What was your typical day like at work?

Answer – I worked from 8 am to 4 pm once I had my job allocation to the sections. I ensure my jobs are prioritized according to my client’s needs and work with the plan.

Question 5:- Have you taken any volunteer work

Answer – Yes, I once joined a medical team on an outreach to a remote village for medical care. There was an outbreak of disease.

Question 6:- Why did you do the volunteer work?

Answer – I joined the work because of my compassionate nature towards humanity. Also, I derive joy from helping people.

Question 7:- Do you know any volunteers?

Answer – No, when we got to the village, we met and introduced each other and our job specifications.

Question 8:- How do you define volunteer work?

Answer – I think volunteer work is a free choice to work for the community or society without getting any wages.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top