Talk About a Working Place that You Know

SPONSERSs

Talk about a working place that you know

  • What kind of workplace is it?
  • How do you know this place?
  • What do People do there?
  • How do you feel about this place?

Sample Answer of Talk About a Working Place that You Know

Well, there are many places where people work. Some people like to do work in a hotel, in a bank or a hospital. So here I would like to speak about a workplace, which is very famous in my hometown. It’s an educational institute. I know this place because I have worked there as a lecturer, and many of my friends have worked there. They usually teach the students and enhance their knowledge about their subjects as well as other curricular activities.

Their job is not only bound to teach them academic subjects but also to enhance their communication skills. I must say personality development is one of the courses that students opt for. Besides, cultural activities are organized by mentors, and students, with the efforts of teachers, bring many prizes for their college.

I feel pleased about this place because I have worked there. I have learned so many valuable skills there. Earlier I was a reserved nature person, but after teaching the students, I also enhanced my knowledge, and I can say teachers do a lot of hard work to meet their students’ expectations and make them understand any difficult concept in a simple term.

Although teachers get very few salaries there, the satisfaction and the knowledge that they can get while retaining at their position can’t be seen anywhere. So I like this place very much.

Sample Answer of Talk About a Working Place that You Know

Question 1:- Is it easy to find a job in India?

Answer – Well, it is not now straightforward to find a job because there is an employment crisis nowadays. If people are getting any job, it’s their luck even though many educated persons are jobless due to the economic crisis.

Question 2:- What should the government do if there is unemployment?

Answer – Well, the government must help the people make them self-employed, which can be done by promoting skilled work. Moreover, some schemes regarding loans can be given to the skilled workers to set up any business, can work a lot to earn bread in butter for the people.

Question 3:- Is a high salary important?

Answer – Yes, a high salary is significant. Now rising prices have made people’s lives worse. So if people would have higher salaries, then they can manage their budget, and they can live peacefully.

Question 4:- Is it ok to do a job you like with a low salary?

Answer – No, it is not satisfactory to work with lower wages because it is challenging for people to run their house with meagre salaries. Moreover, people remain dissatisfied, and their productivity will reduce. So it is not good for people to work at lower wages.

Question 5:- Are there any big companies in your country?

Answer: Yes, many big companies earn huge amounts of money by selling their products related to textile, making weapons, and footwear.

Question 6:- How can a small company grow big?

Answer – A small company can grow big by advertising their products clearly to the people as well as making genuine products that can meet the expectations of their customers. Moreover, building the trust of the people in their company can make them bigger.

Question 7:- Should big companies be punished more seriously if they break the law?

Answer – Yes, big companies must be punished if they commit serious mistakes, like producing duplicate products that can take the life of the person. Nowadays, it has been seen that many medicines are not working well on people’s health and are taking the lives of people. So any negligence in making any product must not be pardoned, so manufacturers must be seriously taken.

Question 8:- What are the differences between big companies and small companies?

Answer – Big companies earn huge amounts of money, and there is mass production of items, whereas small companies produce things in less amount. So the margin is very less. Moreover, big companies give their employees a huge amount of money as a salary and other facilities whereas, in small companies, incentives and other benefits are not given to the employees.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read Describe a Garden or Park You Remember

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top