Sports IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Sports IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Sports IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Did you do any sport when you were younger? (Why/Why not?)

Answer 1:- Well, yes, I did when I was a child. I also commenced all sports like swimming, cricket badminton, but I used to with swimming for the reason being it was my favourite sport, and I also won numerous medals, which makes me competitive.

Answer 2:- Yes, I used to play badminton with my father during my childhood days so every weekend we went out to the nearby ground and played badminton for two hours it actually helped me to gain good knowledge of different kinds of sports as well.

Question 2:- Have you ever supported a sports team? (Why/Why not?)

Answer 1:- Yes, of course, because I am the biggest fan of this sport because it gives me immense happiness whenever I watch any kind of pores in my surrounding, but most of the time I always make an effort towards the cricket team as well because that is one of the most popular sports in my country and whenever I am watching the match I always cheer them clapping.

Answer 2:- Yes, I like watching sports, and my interest could always be to support the Indian cricket team; whether it is a men’s cricket team or a women’s cricket team, support is always to both of these teams.

Question 3:- Do you enjoy watching sports? (Why/Why not?

Answer 1:- Yes, definitely I always feel overwhelmed whenever I am watching any kind of sports because that is a part I need to spend my quality time in sports, mostly swimming and trying to learn innovative skills. Moreover, I feel more relaxed while watching the matches. It’s kind of a stress buster for me, so I feel over Cloud9 when I find matches in the surroundings.

Answer 2:- Yes, I love watching sports, especially the IPL, which is the Indian Premier League. There is a lot of entertainment and also a lot of learning about sports which also clears my mind and gives good relaxation after a tough day at the job.

Question 4:- Do you think there’s too much sport on television in your country?

Answer 1:- Yeah, definitely India is it 10 minutes of sports are quite popular in my country, and many people like to watch where is kind of sports India day to day life fighting a television is a man of the most crucial expecting the term of people life whenever they all get free and always prefer to watch your any kind of sports in their television in higher quality so I think it could be a make an easy lifestyle for them, and they are numerous of sports channels are quite popular in the term of television.

Answer 2:- Not really because sports is also one of the activities which people should be encouraged to take part in and also it gives a lot of relaxation to people who watch it, so there is not two much sport in any country as such

Question 5:- Do most people in your country like sport?

Answer 1:- Well that definitely they are numerous people who like to watch sports in their day to day life-fighting sports could be considered as an integral part of our life and most of these portions are quite in favour of the country and also make their efforts to win the country as well and also recognise that country in the upper level which eventually leads to increase the reputation of the country as well apart from that many people also get inspired from the sports when they watch in their day to day life.

Answer 2:- Yes, nowadays most people are encouraging their kids to take part in their extracurricular activities and most of which include sports, any kind of sport, so people do like most sports activities.

Question 6:- What sports do people in your country like to play?

Answer 1:- Well, most people like to play a where is kind of sports in their day to day life but one of the most popular sports is that is cricket, and most of the youngsters, as well as senior centres, like to play that cricket match on a playground together, so I think that is the favourite part of them, and cricket also consider as a Q international sports match and test sports like to play.

Answer 2:- AAP most of the time people are encouraged to play cricket, but I would suggest once in a blue moon people have to play different kinds of sports like hockey, badminton and other athletes as well

Question 7:- Do you like extreme sports?

Answer 1:- Yes, of course, that is my favourite part of my quality time. I often do X team sports with my friend as well sometimes we also make a plan for go out to a hilly area and also make a hiking trail, river crossing Hai jumping so I think it could be beneficial for me and I always find happiness between extreme sport apart from that I also enhance my confidence and boost my strength. Apart from them, I also prepared a bucket list for the future tune tried some of them, like skydiving helicopter riding, so I think those kinds of things I definitely do in my life whenever I get a chance.

Answer 2:- No, I don’t prefer watching extreme sports because it is dangerous to my health, and I don’t want to put myself at such kinds of risk.

Question 8:- Who is your favourite sports star?

Answer 1:- Well, there are a lot of stars already popular in my country. Which people also like in their day to day life, but in terms of my lifestyle, I always follow the rules of a sports player that is Sachin Tendulkar. Due to an abundance of reasons, first of all, he is very punctual and all, and he is very cooperative with others. Andaman of thing I like to he is a very kind-hearted and he also donates some count of the amount in non-NGOs, and he is an inspiration of my life.

Answer 2:- There are so many sportspersons whom I like, but the most favourite one is Virat Kohli. He is an Indian cricket player who also is the former captain of the Indian cricket team.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top