Television and Radio Speaking Part 1 Questions With Answer

Television and Radio Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Television and Radio Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- What kind of entertainment do you prefer, TV or radio? (Why?)

Answer – I prefer Tv over the radio because it offers both audio and visual content. It’s far more entertaining.

Question 2:- How are radio programs and television programs different?

Answer – Well, the most obvious ones would be radios having shows mostly dedicated to music; although it’s changing now with podcasts and talk shows, television is a full entertainment package.

Question 3:- What programs do you like to watch/listen to?

Answer – Since I am a TV person, I sometimes enjoy watching documentaries, biographies, and horror or thriller movies.

Question 4:- When do you watch TV/listen to the radio?

Answer – It depends. I listen to the radio when I’m driving to work because that way I can stay abreast with the latest news or events happening in town. I watch TV on weekends and sometimes after work hours while at home.

Question 5:- In India, has television/radio changed much in recent years?

Answer – Definitely! I remember growing up with only a few channels on TV, and certain shows were dedicated to one day of the week instead of the free content available nowadays through the internet and various streaming channels.

Question 6:- How do you think TV/radio broadcasts in India could be improved?

Answer – Well, I’m not quite sure, but in my view, broadcasting has improved ten folds in the last decade. The arrival of over the top media channels, e.g., Netflix and Prime video, has taken the world by storm. Broadcasting content through cables and satellites are now outdated.

Question 7:- Do you prefer TV news or news on the radio? (Why?)

Answer –Again, that depends. I usually watch the news on my phone through my newsfeed or on TV on weekends, but I also like the conventional way of reading.

Question 8:- Do you watch programs on the TV or your cell phone?

Answer – Oh no! I absolutely don’t enjoy watching anything on my phone solely because of the screen size. I know that many people enjoy viewing programs on the phone, and I understand they’d do it to kill time.

Question 9:- Do you like watching the same kind of programs all the time?

Answer – No way! I’m sure none of us like doing that. However, I do stick to the same genre because I find it interesting and challenging for my mind.

Question 10:- Do you talk with your friends about the program you watched?

Answer – I never did that previously, but lately, yes. In fact, I’ve started viewing a few shows because my friends recommended them to me, so we do end up talking about certain programs.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks

Also Read Visitors Speaking Part 1 Questions With Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top