The Maps Below Show Pebbleton 20 Years Ago and Today

The maps below show Pebbleton 20 years ago and today. Summarise the information by selecting and reporting the main features, and make comparisons where relevant.

The maps below show Pebbleton 20 years ago and today

The yielded maps compared Pebbeton 20 years ago and how it looks nowadays.

Overall, it can be clearly seen that in two decades of time, this place became more residential and made few changes for better amenities.

Twenty years ago, in the north, had houses, and the south direction of it was lighthouse lane. In the centre West to east direction passed a road which was known as old fort road. In the northwest corner, the place was for lighthouse alongside old fort which was in the opposite direction.

The playing field was in the corner of the river, and in the West following road was a film studio. Additionally, a road bridge was the only way to go to school, which was another side of the river.

Presently, opposite the side of the lighthouse lane, new tennis courts took place—a number of houses in the north rose. The place of the lighthouse remained the same although, children playground took the place of the old fort whereas Flats took the place of a film studio, it also reconstructed.

Moreover, for go to school, new foot road constructed which pass between flats and playing field and join to the coast road.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read The Chart Below Shows the Top Ten Countries with The Highest Spending 

1 thought on “The Maps Below Show Pebbleton 20 Years Ago and Today”

  1. Gay Kimberley Amonsot

    The two maps given reflect the changes in Pebbleton for a period of 2 decades.

    Generally, there were no major improvements in the place except for the new tennis court, community center, and the footbridge which connects the school and the playing field.

    Over the 20 years, the old lighthouse remained as well as the playing field, the forest, and the road bridge. Few more houses were constructed in the community.

    However, few renovations were made. The old fort became the children’s playground and the film studio was made into flats. The new footpath was made along the tennis court leading to the community center.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top