Computer IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

SPONSERSs

Computer IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Computer IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you use a computer very much?

Answer – Yes I use the computer for many purposes like making video calls to my friends, doing my work and sometimes for doing shopping.

Question 2:- When do you use a computer?

Answer – I use a computer whenever I have some work to do. I don’t use computers excessively because I know sitting in front of electronic gadgets can make my lifestyle sedentary. So I use the computer only for essential works.

Question 3:- What do you use the computer for?

Answer – As I above mentioned that I use the computer for various purposes as well as sometimes I use a computer to play some games and for watching movies.

Question 4:- What was your impression when you used a computer the first time?

Answer – When I used the computer for the first time, I was very excited as well as a little bit nervous because I had no prior information on how to operate the computer, but as soon as I started to operate, all my false fear vanished.

Question 5:- How did you learn to use a computer?

Answer – I learnt to operate the computer from my brother because he is a software engineer and he told me about the basics of computers, and after that, I started to operate randomly then I learnt how it is operated.

Question 6:- Have computers changed your life in any way (if yes, How?)?

Answer – Yes, computers have changed my life in many ways. Earlier I had a phobia of operating a computer, but now I can send messages, surf on the computer to get a lot of information as well as for doing shopping, it is a great thing.

Question 7:- Are computers used much in your country?

Answer – Yes computers are used a great amount in my country because people work from home as well as every work is done with the help of a computer, so they are widely used.

Question 8:- Do you think computers are useful in everyday life (how)?

Answer – Yes, computers are used in everyday life. People use the computer for various purposes like shopping, money transaction as well as booking flights and making a reservation for a cabin in a hotel. So computers are used, and it has made the life of people very easy.

Question 9:- Computers are now used a lot in education. What do you think of this?

Answer – Yes, computers are used a great amount in educational institutes because it is the modern era. So the purpose of using them equip the students with essential computer skills so that they can compete anywhere. These are used in considering the wider effect of electronic gadgets in every nook and corner of the world.

Question 10:- Do you play computer games?

Answer – Yes, I play computer games whenever I have leisure time, then I play. Otherwise, I avoid playing computer games.

Question 11:- Do you think computers are perfect now, or do they still need to be improved?

Answer – Yes, they still need to be improved because technology is spreading at an alarming rate. As everything is modified so similarly, computers must be modified to make them easy for people to use.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also, Read Punctuality IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top