Time Management IELTS Speaking part 1 Questions With Answers

SPONSERSs

Time Management IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Time Management IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. Are you ever late for anything?

Answer – I am a punctual person, and I don’t like to make anyone wait, so I generally am not.

Question 2. What excuses do you use when you are late?

Answer – As I mentioned, I am mostly before time for anything, and if suppose am late, I tell the cause of being late – the life I was stuck in a Traffic Jam.

Question 3. What excuses do people have when they are late?

Answer – The people I work with within the organization have made sample excuses during times of pandemics. They have made excuses like they were stopped by a cop for not wearing the mask, or somebody they were traveling in a car with was not wearing the mask.

Question 4. Are you good at organizing time?

Answer – I find myself efficient in organizing time. I make a timeline in advance for the activities I plan to do the next day.

Question 5. How do you usually organize time?

Answer – As I mentioned, I like to make a timeline for the following day, and I prioritize my task accordingly.

Question 6. Do you think Planning is important for time management?

Answer – Yes, definitely planning plays a vital role in time management; planning helps us tithing in advance what, how, and when the thing is to be done. It helps in bridging the gap between where we currently are and where we want to go.

Question 7. Why do you think some people pay to learn time management?

Answer – Well, People, who pay to learn for time management either have high financial resources, I believe, or they are seriously very occupied in their life that they don’t get time by themselves to plan their life and work.

Question 8. Do you think children should learn to manage time?

Answer – Yes, I strongly agree with it, managing time should be taught at very early stages of life. If a child learns to be on his own, they will never be dependent on any other person for their achievements. 

Question 9. Why do some people find it hard to follow their plans?

Answer – Some people find it hard to follow their plans religiously as they may not have the zeal to go on as scheduled.

Question 10. How would you teach your children time management?

Answer – Well, I will teach them the art of managing time from the very beginning, wherein I will assign them some sort of activities which they will need to complete within the time limit and to motivate them, I will reward them with gifts and outings.

Question 11. Do old people, and young people manage time in a similar way?

Answer – I believe as we Age, our speed to do a certain task slows down, and we end up consuming more time. Certainly, the human body is a piece of machinery; the newer the machine, the result will be faster, the older it gets, the slower the pace becomes. Hereby younger, I mean the youth, and by the older, I mean the elderly.

Also Read History IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates and the latest news

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top