Transport & Indoor Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Transport & Indoor Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Transport & Indoor Activities IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you prefer public transportation or private transportation?

Answer:- I always prefer public transportation because it is safe and moreover it can reduce pollution to the environment. Rather than using a car for one person, a bus can carry almost more than ten members and thus it reduces the traffic congestion and number of vehicles.

Question 2:- What’s the most popular means of transportation in your hometown?

Answer:- In my hometown, everyone nowadays prefers the car to reach their destinations for some reasons like they may feel comfortable and save time to reach the offices after that bus is the second most used transportation.

Question 3:- Is it easy to catch a bus in your country?

Answer:- Yes, there are multiple local bus stops available to travel all over the city and also, there are frequent buses available for city dwellers to go shopping and to reach the schools and colleges. To answer your question, yes it is easy to catch the bus in my country.

Question 4:- Is driving to work popular in your country?

Answer:- In my country, there are a lot of traffic congestion problems because everyone wants to go to their offices comfortably by saving time. So, they are driving to the offices in their own vehicles. To answer your question, Yes, driving to work is the most popular in my country.

Question 5:- What do you think will become the most popular means of transportation in your country?

Answer:- I think cars are the most popular means of transportation which I mentioned earlier because to go for family trips which may take 7 hours of journey, everyone opting for the car to avoid contact with the public and enjoy the whole journey with the families.

Question 6:- Do you like indoor activities?

Answer:- Yes, I love to play indoor activities like carroms table tennis because to avoid the sun in the summer is the best way to stay home in a cooler environment and to stay more interacted with the family. I also like playing some traditional indoor activities such as ludo, snake and ladder. In this pandemic situation, as I am working from home, I continuously play these games with my family in my leisure time.

Question 7:- What indoor activities do you like?

Answer:- As I mentioned earlier I like carrom board and table tennis. Apart from this, I love to play chess which may help me to think in a logical and creative way that improves my brain sharpness.

Question 8:- How much time do you spend indoors every week?

Answer:- Mostly nowadays, I am not getting the time to play indoor games as I am busy with my work, but if I get a chance, I play more, which relieves my mind. To answer your question, two days a week I play indoor activities.

Question 9:- What types of indoor activities are popular in your country?

Answer:- In my country chess and carrom board are the most famous indoor activities. I guess every six members out of 10 will prefer playing by challenging the opponents, which really makes them get more interested and engage in leisure activities to avoid screen time with the phones.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top