Describe a Quiet Place You Like to Spend Your Time in

SPONSERSs

Describe a Quiet Place You Like to Spend Your Time in

You should say

  • Where is it?
  • How did you know it?
  • How often do you go there?
  • What do you do there?
  • And explain why you like the place?

Sample Answer of Describe a Quiet Place You Like to Spend Your Time in

Well, tranquil places give a piece of mind to every person, and there are many places where people usually go to stay away from the hustle bustle of city life. Here I would like to speak about a place, which is a quiet place and I usually go there. It is a park, which is at a stone’s throw from my home.

Although the public places are full of crowds, this Park is very quiet in the wee hours, and I go there because it attracts me to spend maximum time there, and I do meditation and yoga there. People in my city are generally indolent. They don’t get up early morning. So it is free from noise in the morning, and I utilise this time because whenever I go in the morning, I feel fresh, and I remain energetic the whole day. Besides, I like this place because the place is full of natural vegetation and exotic flowers fascinate me to spend some time in the lap of nature. I am delighted that I have a gorgeous park in my locality, and I also contribute to plant more trees there to maintain the beauty of this park.

I can say one can’t get peace of mind except for nature because nature is great in itself by providing a soothing effect to the mind and body of the person. So this is a place, which is serene in the morning time and I love to visit that place.

Follow Up Question: Describe a quiet place you like to spend your time in

Question 1:- Is it hard to find quiet places in cities?

Answer – Yes, it is tough for the people to find tranquil places because the city is full of crowds. Traffic congestion makes the city noisier and if people go to libraries and libraries are also very noisy due to construction the roadside.

Question 2:- Why is it quieter in the countryside?

Answer – The countryside has no traffic congestion and rustic areas, which are full of natural vegetation. People lead a very peaceful life there.

Question 3:- Why do people go to quiet places?

Answer – People go to quiet places to get peace of mind and escape from the hustle-bustle of city life, and some like to go to quiet places to enjoy their vacations in the lap of nature because they love greenery.

Question 4:- Compared with young people, do older people prefer to live in quiet places?

Answer –  Oldsters love to live in quieter places more than the youngsters because they are mostly affected by loud noise so they want peace of mind. In contrast, youngsters feel energetic when they are at such a place, which is very noisy, and this is the reason that they love to listen to more jazz music instead of classical music because jazz music is full of noise.

Question 5:- Why do some people not like quiet places?

Answer –  Some people don’t like tranquil places because they have a fear of secluded places. They have spent their lives in a great hustle-bustle. So it is tough for them to live in such places, and they can’t manage silence.

Question 6:- Do you need a quiet place when you are working?

Answer – Yes, of course, I need a quiet place whenever I work because I can’t concentrate on my work. If my surroundings are full of noise and there are more chances of committing mistakes. So it is better if work is done in silence.

Question 7:- Why do people like to spend time in quiet places?

Answer – People like to spend time in quiet places because quiet places give them peace of mind. They can concentrate on their work even the great authors write their work in quieter places because they can concentrate well and new ideas can emerge in their minds.

Question 8:- Do you know anyone who likes noise?

Answer – Yes, my brother likes more noise. He doesn’t like to live in a quiet place because he is very jolly. He wants great noise in his surroundings. He feels so energetic and inspired in a noisy place. So I think the reason varies from person to person for choosing a noisy or quiet place.

Follow Us on IELTSFever Instagram for more updates and the latest test tasks.

Also Read Describe a Habit Your Friend Has and You Want to Develop

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top