Describe a Time when Someone Apologized to You: Recent Speaking Test

Describe a time when someone apologized to you. You should say:

  • when does this happen?
  • what you were doing?
  • who apologized to you?
  • and explain why they apologized to you?

Sample Answer of Describe a Time when Someone Apologized to You

Well, many times, it can be seen that people wittingly or unwittingly hurt the other person, and if the relationship is true, then friends make a compromise. A similar situation was experienced when I purchased two tickets to watch a movie with one of my best friends. Actually, I didn’t want to watch a movie, but my friend suggested I watch a movie. So being a friend, I didn’t want to hurt her, and I purchased the tickets. And we promised to meet near the entrance of the premises. I was very happy because after a long working weekday, I had some spare time for entertainment, but when my friend didn’t turn up. It spoilt my mood, and I was very anxious as well as angry. I still continued to wait for another half an hour, and the entry to the theatre had been closed. So there was no other option but to go back. When I reached home, then I didn’t talk to any person, and my friend came to my home. She told me that her bike got punctured and it took such a long time to repair. She apologized for not being punctual. After listening to her, I forgot everything and took a promise from him not to show such kind of behaviour in future, and she again apologized for hurting me. So that was the time when my friend apologized.

Follow-ups of Describe a Time when Someone Apologized to You

Question 1:- What kinds of people are most likely to say sorry?

Answer- Well, the people who are sensitive and who value the feelings of others mostly say sorry in their relationships even if they don’t have a fault.

Question 2:- In what situations do you think people need to (or, should) apologize?

Answer- Well, if people have to dishearten others as well as have broken the precious things or they might have told a lie to others, then people must apologize for their being unsympathetic.

Question 3:- What do you think of those people who don’t apologize very often?

Answer- I think they might be careless and arrogant, and such types of people don’t have a long-lasting relationship with others. Even they can betray others at any stage of life.

Question 4:- Is it important to say sorry?

Answer- Yes, it is very important to apologize even if a person has no fault because it is mandatory in a relationship. If a person wants to make their relationship long lasting with others and he feels sorry for any wrongdoing, then he or she can strengthen his or her relationship more strong.

Question 5:- Why do some people hate to say sorry?

Answer- Some people hate to say sorry because they are arrogant. They don’t want to make themselves belittle, and moreover, it might not be in their culture because they have not learnt social skills from their parents to how to deal with others.

Question 6:- When do people say thank you?

Answer- Well, people say thank you when they get a favourable response from others as well as when someone gives them their lost item. Moreover, for any good work that people do than individuals say thank you. It’s a kind gesture.

Question 7:- When was the last time you found it hard to accept an apology?

Answer- Well, it never happened because I love criticism. If I have to dishearten others, then I won’t hesitate to say sorry because I value relationships more.

Question 8:- In what scenarios should we apologize instantly?

Answer- When people are caught red hundred, and they have done something wrong. At that time, people directly apologize. Moreover, like children, when they don’t get desired marks in the exam, then they say sorry to their elders.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top