IELTS Speaking Test Part 1 ( TV programs ) Questions With Answer

IELTS Speaking Test Part 1 ( TV programs ) Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


IELTS Speaking Test Part 1 ( TV programs ) Questions With Answer

Question 1:- What kind of TV programs do you like?

Answer 1:- Well, I often watch sports and the discovery channel because it gives numerous of knowledge that helps to enhance my knowledge power.

Answer 2:- I prefer watching Comedy and romantic shows also I prefer to watch TV programs in various regional languages and the once in a while I watch English shows as well.

Question 2:- What’s your favourite TV program?

Answer 1:- My favourite TV program is Life on Mars, and this channel is mostly telecast on the discovery channel every evening at 6 PM.

Answer 2:- There are so many programs which I like, but the one among them would be the Shark Tank series. This has been recently launched in India, and there are more than 100 episodes having to watch this regularly since it’s been telecasted.

Question 3:- Do you often watch programs on TV or on your cell phone?

Answer 1:- Yes, I like to use my mobile phone when I watch any kind of series and programs, in that case when I miss those programs on TV I usually prefer to watch them on electronic gadgets.

Answer 2:- During my school and college days, I used to watch TV programs on television, but nowadays, I have been using my mobile and laptop to watch shows because of the Rapid changes in OTT platforms.

Question 4:- Do you like watching the same kind of program all the time?

Answer 1:- No, I don’t like to watch the same channels and programs in my day-to-day life. It depends on my taste. I find any interesting thing. I always prefer to watch Discovery Channel. Sometimes when I feel anxious, cartoons are more compatible for reducing the stress and feel more delightful.

Answer 2:- Yes, sometimes when I am stressed, I prefer watching the same programs again and again because some comedy shows are very energizing and they also release me from all the tension, so I’d like to watch them again and again.

Question 5:- Do you talk with your friends about the program you watched?

Answer 1:- Yes, they are a few occasions when I share my perspective with my friends about a particular channel or program, so mostly we also decided to watch any kind of series and sports channel because the sports part is my favourite so every time the telecast we also make a lot of conversation on a particular topic so it could be a commonly in my circle.

Answer 2:- Yes, absolutely I discuss it with my friends immediately after watching any show or any episode, and sometimes we have some groups on social media applications, and we also download the shows and watch them together.

Question 6:- In your country is it possible to watch any TV programs in English?

Answer 1:- Yes, it could be possible in my country because the majority of individuals are educated, and they always prefer to watch Netflix, amazon prime, and certain kinds of Hollywood series in English, which also engage with themselves and easily pronounce and understand. But in the case of the family as well as a previous generation, they always prefer to watch the channel on their native speaker, so it could be more helpful to understand all the animation in a good manner.

Answer 2:- Yes, it is possible to watch any type of show in English because there are so many applications and the different Over the Top platforms which can take the subscription, and we can watch any number of times we want

Question 7:- What benefits can people get from watching foreign TV programs?

Answer 1:- A lot of benefits which people easily enhance their knowledge and also developed some innovative skills from the foreign channels apart from that majority of the youngsters like to move abroad, so they need to practice about a foreign language in the day to day and prefer to watch any kind of Hollywood series. Moreover, they also learn numerous vocabulary and interact with the reality of the foreign nation.

Answer 2:- In India, most people like to talk in their regional languages, so by watching foreign or English shows, they can learn new languages, so it is actually advisable to watch these kinds of shows at least once in a blue moon.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top