Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Your home, Neighbourhood and country

Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Your home, Neighbourhood and country. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Recent IELTS Speaking Part 1 Questions With Answers: Your home, Neighbourhood and country

Question 1:- Do you live in a house or an apartment?

Answer – I live in a house. During my college days, I used to live in a rented apartment. And I realized the benefits of living in the house. I personally love living in a house over an apartment.

Question 2:- What is your favourite room in your house?

Answer – My favourite room is the bedroom. Because it is my personal room and I have privacy to do my job and study in that room.

Question 3:- Which room do you spend the most time in?

Answer – As I work as a software engineer, I am mostly on the computer. Hence, I spend most of my time in the bedroom.

Advertisement

Question 4:- Do you like the area where you live?

Answer – I don’t like the area where I live because of the parental society supporting people.

Question 5:- What facilities do you have in your neighbourhood? (cafés, restaurants, shops etc.)

Answer – I live in a village. Hence there are not many facilities available over here. Only the necessary facilities like Grocery shops are present in my village.

Question 6:- What would you like to change about your neighbourhood?

Answer – I would love to change many things in my neighbourhood. First of all, I would like to open some good schools here. Then I would like to open good restaurants and some picnic spots like a garden and a water park.

Question 7:- What do you like about your country?

Answer – There are many things that I like about my country. I especially love the thought of unity in diversity. In my country, people of different beliefs and religions live together peacefully.

Question 8:- Tell me about the people in your country.

Answer – People in my country have many different thoughts and opinions; still, everybody lives in peace and harmony. Like here, many people in material society believe in equality.

Question 9:- Is your country popular with tourists?

Answer – Yes, my country is popular among tourists. I believe most of the visitors come to watch the Taj Mahal. It is said to be a symbol of love.

Question 10:- Where is a good place to visit in your country?

Answer – There are many places worth visiting. As I mentioned earlier Taj Mahal is one of them. Then here is Ramoji film city, Qutub Minar, Charminar I Hyderabad. There is also a Golden temple.

Pages Content

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top