Studies/Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Studies/Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Studies/Work IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1:- Do you work or are you a student?

Answer 1:- Well, currently, I am working in Accenture as an associate engineer.

Answer 2:- I am a working professional. I am working in the global sunshine hospital as a billing executive.

Question 2:- Why did you choose this kind of work/to study this subject?

Answer 1:- well, engineering is my passion, so whenever I work, I feel over the moon because it gives me a pleasure moment.

Answer 2:- I had done accountancy. I suddenly got this offer, and I found it suitable for my study. So I choose this occupation.

Question 3:- Do you like your job?

Answer 1:- Yes, I do like my job because it’s all related to my hobbies like problem-solving and critical thinking, so I like my job.

Answer 2:- Yes. Definitely, I enjoy working at my job. The atmosphere over there is very friendly, and the staff is also so supportive.

Question 4:- What’s the most interesting part of being a … (… / student)?

Answer 1:- most interesting part of becoming an engineer is that I interact with the clients and gain the knowledge of what type of software they want and implement in my project so that I also know what kind of Technology is in demand, so this is the best part. I am such an engineer that I have ever felt.

Answer 2:- The most amazing thing over there is I am the only girl in my department, so I used to rule everyone, and I really enjoy ruling everyone.

Question 5:- What’s the most difficult part of being a … (… / student)?

Answer 1:- Well, the most difficult part of being an engineer is to crack in entrance exam because from starting when I passed my intermediate then I have passed JEE advanced exam that is the most difficult exam in after my graduation I cracked the exam that Accenture took and these are the some most difficult parts to being an engineer.

Answer 2:- The worst thing to work in a hospital is to see dead bodies, crying people, broken individuals, angry bill payers.

Question 6:- What do you dislike about your work or studies?

Answer 1:- Well there are many things that I don’t like in my work such as in every three days they schedule a meeting to discuss some problem although in 3 days we are not getting any such problem so that we can discuss, so these are the something that I face and felt it’s wastage of time.

Answer 2:- I only don’t like to ask for money from the parents or relatives of the expired patients as this is the time when people are on the high of emotions. And to pay the bills are the worst thing.

Question 7:- What was your dream job when you were a child?

Answer 1:- When I was a child, I wanted to become an astronaut because I loved to explore space, how many planets are there and what types of universes are there are. We were only living creatures on the earth, so this was my dream job when I was a child.

Answer 2:- I wanted to work at the airport. The reason behind this was I could meet many celebrities.

Question 8:- Have you changed your mind since then?

Answer 1:- Will yes, when I grew up I realised that being a restaurant is so much difficult because I am not good in physics and I also developed my interest in the computer field so right now I am an engineer, so I am proud to be an engineer.

Answer 2:- I was not the person who changed the decision. But thanks to my height, I needed to shift to another job. There are some criteria that must fulfil ed. So I can’t succeed in that.

Question 9:- What kind of work would you like to do in the future?

Answer 1:- Well future is unpredictable, although I have a plan to start up my own business so that I can provide the service in a different manner where Technologies lack so this is my future plan, and I’d like to serve Technology in the rural areas so people will more develop their knowledge.

Answer 2:- I want to be a ruling person. I want that people work under my supervision. So I want to open up a company.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top