TV Programs IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

SPONSERSs

TV Programs IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


TV Programs IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. What kind of TV programs do you like?

Answer:- Well, I like comedy programmes the most because by watching these programmes I feel relaxed and remove my monotony. Moreover, comedy programs are worthwhile to kill time.

Question 2. Do you often watch programs on TV or on your smartphone?

Answer:- Well, I watch television programs not very often. But I watch when I feel bored, and I have nothing to do then. For entertainment purposes, I watch on television; otherwise, I avoid watching instead. I prefer to watch the news more.

Question 3. Do you like watching the same kind of TV programs all the time?

Answer:- No, it’s never happened when I see the same programs on television because this kind of tendency brings only dullness, and it will kill my interest in watching television.

Question 4. Do you talk with your friends about the TV programs that you watch?

Answer:- Yes, sometimes I talk with my friends about the programs that I watch on television, especially the programs that are based on personal life such as I tell them the episodes of Savdhaan India as well as Discovery channels in which it is shown to the people that how they can survive in difficult times. People can learn survival skills more. Therefore, the shows which enhance the knowledge as well as the interest of a person, I usually tell about these to my friends.

Question 5. Do you think you watch TV too much?

Answer:- No, I don’t watch television much because I have a busy schedule. I just watch television to remove my monotony and entertain myself; otherwise, I don’t like to see the idiot box more.

Question 6. Why do some people watch Tv shows online?

Answer:- Some people watch TV shows online because they want to get updated information about those TV series. Moreover, they have a busy schedule, so they don’t have time to watch TV for long hours. They just see the particular episode and amuse themselves.

Question 7. Why do some people dislike watching TV?

Answer:- Some people dislike watching TV because mostly on television melodramas are shown. Due to it, people get bored and don’t want to see more dramas; instead, they prefer more adventures, so they dislike watching TV shows which are based on routine life and bring monotony, disappointment.

Question 8. What benefits can people get from watching foreign TV programs?

Answer:- Well, foreign TV programs not only enhance the communication skills of a person but also widen their outlook. When people watch shows, they get familiar with other cultures and find a motive to live on this planet.

Question 9. In your country is it possible for you to watch any TV programs in English?

Answer:- Yes, it is possible because people usually watch TV shows in English. They consider that it is very beneficial for them to update their knowledge as well as good communication skills. Moreover, for TV shows, special effects and other techniques are used that make these TV shows popular.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top