Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

SPONSERSs

Weather IELTS Speaking part 1 Questions With Answers. These are the IELTS Speaking part 1 Topics and Questions on general topics about your life. Your answers will be from your life and experience.


Weather IELTS Speaking Part 1 Questions With Answer

Question 1. What is the weather usually like in your hometown?

Answer:- Well, the weather in my hometown is moderate, and people usually enjoy this whether they don’t face any problem related to changing whether they are happy to live there.

Question 2. What’s your Favourite weather?

Answer:- Well, my favourite weather is cold weather because in cold weather I try my different cardigans and blazers and I enjoy sunshine more. I can eat a variety of vegetables also.

Question 3. Do you like the weather in your hometown?

Answer:- Well, the weather in my hometown, as I already told you that it is neither cold nor warm. But people feel very happy in this weather basically they go outside in the morning and in the evening and enjoy living there.

Question 4. Do you like wet weather?

Answer:- Yes, of course, I like that weather. Basically, I like it throughout the year, but it happens very rarely when the weather is wet. I enjoy this weather by eating fritters with a cup of coffee.

Question 5. Do you prefer wet or dry weather?

Answer:- As I already told you that I love wet weather, especially downpours. I love making paper boats and raindrops when fall on the plants make me elated.

Question 6. Do you like hot and dry weather?

Answer:- I Prefer both kinds of weather.

Question 7. What do you do in hot weather?

Answer:- In hot weather, I don’t go outside and sit in my room enjoy watching television and eating my favourite fritters. I do nothing special but enjoy more remaining inside of my home.

Question 8. Is there any part of your country where it does not rain much?

Answer:- Yes, there are some parts of my country where there is less rainfall, like sand areas in Rajasthan. There is hardly any rain and due to lack of rain people don’t get sufficient water for drinking as well as farming is out of the question there.

Question 9. Can you remember any time when it rained particularly heavily in your hometown?

Answer:- Yes, I remember it was the day of my birthday, and I had planned with my friends to go outside. But there was heavy rain. It was the month of June. So heavy rain affected me alot, and I suspended all my activities, and I had to celebrate my birthday at my home.

Question 10. Does rain ever affect transportation in your hometown?

Answer:- Yes, many times it happens that whenever there is a rainfall, then it has a great impact on transport like buses don’t run on time. If these run, then there is a great delay in their schedule. Moreover, people don’t get any vehicle to move pillar to post except their private vehicles.

Question 11. Do you like sunshine? Why?

Answer:- I love sunshine, especially in the winter season, because I feel colder, and to make my body warm, I enjoy the sunshine. I love to have a sleep in my courtyard on a cot under the open sky. I feel very happy while enjoying the sunshine.

Question 12. Do you like going outside on the weekends on sunny days?

Answer:- No, I don’t go outside, especially when there is a ray of great sunshine; instead, I prefer to enjoy the sunshine at weekends at my home because I have a big courtyard, where I can sleep and eat my favourite fruit, oranges and papaya.

Follow Us on IELTSFever Twitter for more updates 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top